melissa 2Те са семейство, което се занимава основно с пчеларство, за тях то е повече изкуство, отколкото бизнес. Започват с няколко кошера като хоби, но пчелите така ги пленяват с изяществото на природата, че превземат цялото им време, цялата им мисъл, цялата им душа и сърце. Стараят се да отглеждат здрави пчелни колонии, без да ги третират с никакви препарати, без да ги подхранват със захар, тъй като в близост до пчелините им има богата растителност, в периоди, когато на други места сезона е приключил. Продуктите, които произвеждат са напълно натурални и чисти, всяка година правят анализи. Казват, че БИО-то не го прави сертификата, а човека, който се занимава с дадена дейност.  Мехлемите, които произвеждат са по стари традиционни български рецепти.

MelissaПчелна ферма “Мелисса” е създадена  през 2005г. и разполага със над 300 броя пчелни семейства.

Пчелините  са регистрирани, фермата има одобрен проект по Програмата за развитие на селските райони, финансирана е и от Националната програма по пчеларство, също така е регистрирана по Наредба №26 за Директни доставки на малки количества суровини и храни от животински произход.

Основната дейност на фермата е добив на натурални пчелни продукти – мед, восък, пчелен прашец, прополис, пчелно млечице.

Във фермата са внедрени и се практикуват само добри пчеларски практики. Използва се нов амбалаж и всички уреди и машини за вадене и разфасовка на мед са от неръждаема стомана INOX.

Инвентарът, с който се работи, е закупен от лицензиран производител с високо качество.