Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Автор: Таня Рангелова
[fbsharelike]
Дата: 1.9.2013 г.
Продукти:
- 3 тиквички (КУПИ от БЕЛОПОПЦИ или от СТУДЕНА)
- 500 гр. сирене (КУПИ „ЗАБЪРДО„, „ЕКОПРОДУКТ„, „КЪРНАРЕ“ или „МОГИЛА„)
- 3 яйца
- 100 гр. заквасена сметана
- няколко стръка копър (КУПИ ТУК)
- няколко стръка магданоз (КУПИ ТУК)
- глава чесън (КУПИ ТУК)
- глава лук (КУПИ ТУК)
- пакетче масло (КУПИ „ЗАБЪРДО“ или „МОГИЛА„)
- За заливката – 1 яйце, 500 гр. кисело мляко (КУПИ „ЕКОПРОДУКТ“ или „КЪРНАРЕ„) и 3 суп. л. брашно
Приготовление:
Тиквичките се обелват и нарязват на колелца. Прави се смеска от намачканото сирене, 3 яйца, нарязаните на дребно магданоз, копър, лук и чесън и сметаната. В намазана с масло правоъгълна тава се редят ред тиквички, покрива се със смеската и отново се редят тиквички. Подреждат се малки парченца масло върху избрани колелца от тиквичките и се слага да се пече в загрята на 180 градуса фурна. Пече се докато се зачерви отгоре (около 45 минути). Изважда се от фурната и се залива с приготвената предварително заливка от мляко, яйце и брашно. Връща се във фурната, за да се допече отгоре за още около 15 минути.
Като всяко постно ястие се сервира студено.