Веган бисквити с овесени ядки

Веган бисквити с овесени ядки

Веган бисквити с овесени ядки
Продукти
100 г овесени ядки
100 г ядки (бадеми, лешници, тиквено семе или други)
150 г фурми (стафиди или други сушени плодове)
200 мл вода
Щипка канела (или какао)
–-
[Добавят се други съставки според вкуса – като мед, ванилия, кора от портокал/лимон, годжи бери, ленено семе, чия, сусам, кокос, парченца шоколад]
Приготвяне
Ядките се смилат в кухненски робот на едро. Добавят се останалите съставки без овесените ядки. Смила се до получаване на еднородна смес.
Добавят се овесените ядки и се разбърква до пълното поемане на водата.
Върху хартия за печене, с лъжица се правят топчета, които с натиск се оформят като бисквити. Пекат се в предварително загрята фурна на 150 градуса за 50 минути.

Рецептата е на Анелия Калчева от Конкурс “ Любимата здравословна рецепта на моето семейство“ (Варна)

✔️ Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате първи - нови вкусни рецепти, отстъпки за нашата чиста храна и друга полезна информация.