beef ribs sqr

Лесни и сочни телешки ребърца на скара

Телешките ребърца са разкошен комплимент за всяка трапеза.

 

Ключово при приготвянето на страхотни, сочни и крехки телешки ребърца е най-вече качественото месо. След което е добре и да разполагате с малко време, за да оставите месото да „подиша“ в подправките или маринатата, която сте избрали за приготвянето. И не на последно място, да не се подлагат на прекалено дълга термична обработка.

 

Ние ще ви предложим една лесна рецепта за сочни ребърца на скара, подходяща както и за внезапни гости (дори и да нямате време да оставите месото 4 часа и с 30 минутно мариноване, пак ще се получат чудесно ароматни ребърца) така и биха били царете на всеки лежерен барбекю следобед.

Необходими продукти:

  • телешки ребра – 1.5 кг
  • ароматен зехтин или олио – 5 с.л.
  • лимонов сок – от 2 лимона
  • ябълков сайдер- 1 к.ч.
  • чесън – 1 с.л. на прах
  • лук – 1 с.л. на прах
  • бахар – 1/2 ч.л. прясно счукан
  • сол и черен пипер на вкус

[etheme_new title=“Най-новите ни продукти“ ]

Начин на приготвяне:

  • Ребърцата се измиват добре и се подсушават с кърпа или домакинска хартия. Това е изключително важно, за да може марината да полепне добре и за така желания златист загар при печенето на скара.
  • Приготвя се марината от зехтина, лимоновия сок, ябълковия сайдер и подправките.
  • Телешките ребърцата се поставят в подходящ съд и се заливат с маринатата, като се стараем да ги покрие равномерно.
  • За оптимален резултат се оставят в хладилник за около 4 часа, но и да нямате това време, 30 минути ще са достатъчни.
  • Загряваме скарата и леко я намазваме с мазнина. След това се изпичат ребърцата от двете страни. За да изпълните условието за не прекалено дългата термична обработка, проверявайте често ребърцата. Най-добре е да ги обръщате няколко пъти. Също може да намазвате току що обработената страна на ребърцата с барбекю сос или с част от маринатата.
  • Разделят се и се поднасят с гарнитура по избор.