Medeno_gorchicheni_rebra

Медено-горчичени свински ребърца на фурна

Неусетно дойде и времето за свински ребърца. Рецептата, която ще Ви представим е много лесна, бърза и с неустоим вкус. Обещаваме Ви, че ще се превърне в предпочитана за бърза и все пак домашна вечеря или като гвоздей на трапезата, за да впечатлите приятели и гости.

 

 

 

 

 

 

Необходими продукти

  • свински ребра ~ 1 кг.
  • мед – 2 с.л. + за намазване
  • горчица – 2 с.л.
  • соев сос – 4 с.л.
  • олио – 1 с.л.
  • черен пипер – на вкус
  • хималайска сол – на вкус, но имайте предвид, че соевия сос е доста солен
  • бира – 500 мл

Може да добавите подправки като къри, кимион, куркума, чубрица или друга на вкус, но и така са чудесни.

Начин на приготвяне

  • Измийте ребърцата и ги подсушете добре с кърпа или домакинска хартия. Не подценявайте тази стъпка, това гарантира „полепване“ на съставките по тях и така желания карамелен цвят на вече изпечените ребърца.
  • Може да разделите ребърцата или да ги оставите цели – избора е Ваш.
  • В отделна купа смесете меда, горчицата, олиото, соевия сос, черния пипер и солта и бъркайте до получаване на еднородна смес.
  • Сложете ребърцата в тава или съд с капак за готвене във фурна.
  • Равномерно „окъпете“ свинските ребърца в сместа.
  • Излейте бирата в тавата (ако е тъмна ще се получи още по-добре)
  • Покрийте с фолио или с капака на съда.
  • Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 30 минути.
  • Извадете ребърцата и отстранете капака/фолиото.
  • Намажете всяко ребърце с малко мед и върнете във фурната за още 30 минути. Внимавайте да не загорят!

Препоръка: Ако имате време оставете свинските ребърца в сместа да се мариноват преди да ги изпечете.

 

Поръчайте си качествени продукти за тази рецепта в нашия онлайн магазин.