Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Медено-горчичени свински ребърца на фурна
Неусетно дойде и времето за свински ребърца. Рецептата, която ще Ви представим е много лесна, бърза и с неустоим вкус. Обещаваме Ви, че ще се превърне в предпочитана за бърза и все пак домашна вечеря или като гвоздей на трапезата, за да впечатлите приятели и гости.
Необходими продукти
- свински ребра ~ 1 кг.
- мед – 2 с.л. + за намазване
- горчица – 2 с.л.
- соев сос – 4 с.л.
- олио – 1 с.л.
- черен пипер – на вкус
- хималайска сол – на вкус, но имайте предвид, че соевия сос е доста солен
- бира – 500 мл
Може да добавите подправки като къри, кимион, куркума, чубрица или друга на вкус, но и така са чудесни.
Начин на приготвяне
- Измийте ребърцата и ги подсушете добре с кърпа или домакинска хартия. Не подценявайте тази стъпка, това гарантира „полепване“ на съставките по тях и така желания карамелен цвят на вече изпечените ребърца.
- Може да разделите ребърцата или да ги оставите цели – избора е Ваш.
- В отделна купа смесете меда, горчицата, олиото, соевия сос, черния пипер и солта и бъркайте до получаване на еднородна смес.
- Сложете ребърцата в тава или съд с капак за готвене във фурна.
- Равномерно „окъпете“ свинските ребърца в сместа.
- Излейте бирата в тавата (ако е тъмна ще се получи още по-добре)
- Покрийте с фолио или с капака на съда.
- Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 30 минути.
- Извадете ребърцата и отстранете капака/фолиото.
- Намажете всяко ребърце с малко мед и върнете във фурната за още 30 минути. Внимавайте да не загорят!
Препоръка: Ако имате време оставете свинските ребърца в сместа да се мариноват преди да ги изпечете.