Пилешки сърца в масло на тиган

Пилешки сърца в масло на тиган

Необходими съставки:

  1. Първата и най-важна стъпка е да подготвите пилешките сърца. Както е известно, сърцето е мускул, което пък означава, че не е много крехко, затова и задължително трябва да бъде подложено на предварителна обработка. Измивате добре пилешките сърца и ги варите заедно с дафиновия лист и ½ чаена лъжица сол около 30 минути, след което ги отцеждате добре.
  2. В сгорещеното масло изсипвате отцедените пилешки сърца и ги задушавате за десетина минути. Накрая добавяте червения и черния пипер и задушавате за още около минута, като разбърквате добре, за да могат всички сърчица да се овкусят добре. Важно е да не пържите дълго сърцата след като добавите червения пипер, тъй като той бързо прегаря и придава нежелан горчив вкус.

Да Ви е сладко!

 

Източник: www.supichka.com