Praskovi s maskarpone_r_s

Праскови с маскарпоне – лесен, вкусен, бърз и здравословен десерт

Този десерт от праскови с маскарпоне е много лек и вкусен, но това не му пречи да е лесен и бърз за приготвяне. Освен това той е здравословен, което го прави много подходящ за летния сезон.

Съветваме ви да използвате момента, докато пазарът все още е богат на сочни и български праскови/нектарини.

Може да пробвате този чуден десерт и с други сезонни плодове.

 

 

 

 

 

Необходими продукти

  • праскови/нектарини ~ 300 гр.
  • Маскарпоне – 250 гр.
  • пудра захар – 2 с.л.
  • захар фина – 50 гр.
  • ванилена есенция – 1 ч.л.

Начин на приготвяне

  • Измиваме добре прасковите/некатрините и и ги нарязваме на тънки ивички. След това ги разбъркваме заедно със фината захар в подходящ съд, покриваме ги с фолио и ги прибираме в хладилника за десетина минути.
  • Докато прасковите „се стягат“ в хладилника, разбъркваме сиренето, пудрата захар и ваниловата есенция.
  • В подходящи за сервиране чаши (или бурканчета) редуваме по малко от прасковите и крема от маскарпоне и така до върха на чашата.
  • Отгоре може да гарнираме с нарязани праскови, начупени ядки или друго.