Пълнен шаран

Пълнен шаран за Никулден

ПРОДУКТИ
1 бр.шаран
1 ч.ч.орехови ядки
2 гл.лук кромид стар
1 с.л.сол
1 ч.л.черен пипер млян
1 с.л.доматено пюре
30 млолио
2 бр.лимон

Начин на приготвяне
1. Почистваме много добре шарана от люспите и хрилете, изхвърляме вътрешностите му. Измиваме много добре отвътре и отвън.
2. Поставяме го в тавичка по избор, предварително намазана с олио, осолен отвън и вътре и намазан с олио само отвън, защото ще има плънка и в нея има олио, а и да не забравяме, че е мазен самият шаран.
3. Приготвяме плънката: задушаваме лука, изваждаме настрана малко да поизстине и добавяме орехите, солта, черното пиперче и доматеното пюре.
4. Осолен шарана отвън и вътре, го напълваме с плънката и зашиваме корема му.
5. Ако остане плънка, може да се изсипе покрай него, наливате малко водичка по ваша преценка и покриваме с фолио.
6. Поставяме го във фурната да се пече на 220 градуса за около 1 час, след което махаме после фолиото и допичаме до зачервяване.
7. Изпечен го слагаме в специално плато за риба и редим резенча лимони отгоре.

Източник: http://kulinar.bg/