Хрупкави тиквички по гръцки

Хрупкави тиквички по гръцки

Наобходими продукти:
5-6 свежи пресни тиквички
сол
брашно
зехтин и олио за пържене

Отделно ви трябва около литър ледена вода и няколко кубчета лед.

Тиквичките се измиват и нарязват по дължина на тънки ленти с дебелина не повече от 1-2 мм. Аз имам специално ренде, но една позната ми каза, че постига същият ефект с картофобелачка. Все още не съм порбвала.

 

Слагат се в дълбока купа с вода и се посоляват много добре. Оставят се за около час, след което се отцеждат.
В дълбока купа се сипва ледената вода и се добавят десетина кубчета лед
Тиквичките се овалват в брашно, топват се за секунда в ледената вода и се пържат в сгорещената мазнина, докато придобият златист цвят. Вадят се върху домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината.
Стават изключително хрупкави и вкусни.
Може да ги сервирате с млечен сос то кисело мляко, чесън, копър и ситно смлени орехи.5-6 тиквички

✔️ Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате първи - нови вкусни рецепти, отстъпки за нашата чиста храна и друга полезна информация.