Агнешко печено със лапад

Необходими продукти:

Агнешко месо – около 1.3 кг;

лапад – 1.5 кг;

пресен лук – 3 връзки;

зелен чесън-1 връзка;

магданоз– 1 връзка пресен;

джоджен- 1/2 връзка пресен; олио – 50-60 мл.

Начин на приготвяне: Мариновайте нарязаното агнешкото в смес от 150 мл водка/ракия, 50 мл соев сос, 1 ч.л. червен пипер и сол на вкус. Оставете за 1-2 часа. В тавата, в която ще печете сложете нарязаните лук, чесън, лапад с 300 мл вода, 50 мл ракия или вино и добавете агнешкото и малко олио. Покрийте с фолио и печете във фурната първо на 250 градуса, докато водата в тава заври, а след това слаба фурна още около 1.5 часа или повечко, ако агнето е по-възрастно.