Бургери

Бургери

Харесвам всички продукти от Блек Ангъс заради превъзходния вкус и произход, който ми носи спокойствие. Ако пробвате да си направите тези бургери, ще си отдъхнете, че имате какво да правите през предстоящите дъждовни вечери, в които хем ви се яде нещо по-така, хем не ви се излиза. А #кетчупотцвекло и #майонезабезяйца ще ви станат фаворити, убедена съм. Вкусът им не се различава от тези в магазина, даже е по-добър, а са здравословни и невероятно лесни за приготвяне.
?Необходими са ви:
* Бургери от говеждо месо Black Angus
* Бриош питки
* Зрял кашкавал
* 1 краставица
* 3 глави цвекло + 3 моркова за кетчупа
* 100 мл + 200 мл зехтин за майонезата
? Кошница с продукти: https://bit.ly/3ibXc1B
?‍?Приготвяне:
1️⃣Започваме от кетчупа, който може да се приготви и от предния ден. Нарязаните моркови и цвекло се варят до омекване (около минути), накрая се добавя малка глава лук и скилидка чесън. Всичко това се блендира с вода до получаване на фина консистенция, гъстота определяте вие. Добавят се сол, около две лъжици мед и други подправки по желание.
2️⃣ Изсипваме млякото и зехтина + лъжица сок от лимон или оцет в купа на пасатор и пасираме няколко секунди на дъното и изтегляме нагоре. Готово ?
3️⃣Бургерите се пекат на тиган, за средна приготвеност – по 4 минути на страна. През това време мариноваме нарязаната прясна краставица в малко зехтин, сол и оцет. Когато бургерите се пекат от втората страна, слагаме парченца кашкавал върху тях.
4️⃣ Накрая, разрязани на две, и питките минават за минута през тигана, тъкмо да не попият от сосовете. И сглобяваме – питките, намазани с майонеза и кетчуп, бургер, краставичка.
Това са най-традиционни бургери, но разбира се, може да се поиграе с вкусовете – карамелизиран лук, козе сирене, домат, гъби…