Вкусна Коледа с „Моята Ферма“ и приятели на 13 и 14 Декември в Културен център G8

Коледата чука на вратата ни и кога, ако не сега е време да поспрем, да се усмихнем, да похапнем, да пийнем, да опитаме нещо ново и да бъдем заедно?

Програмата включва много дегустации любезно осигурени от нашите партньори, workshop-и за деца и възрастни, любопитни кинозаглавия, театрална постановка и много коледно настроение.

Заповядайте на 13 и 14 декември в културен център Г8, където „Моята ферма“ и приятели ви канят да прекараме ден, в който да се насладим на преживяване, вкусна храна и Коледни емоции!

Програма за 13.12.2014 (събота)

10ч.  Откриване на деня в културен център „Г8“

10:30-11:30ч.   На закуска с пекарна „Бонитас“, биволско мляко и сирене „с. Глава“, домашни сладка, мед, ябълки, филийки с домашна халва от Ванилницата, мурсалски чай с годжи бери от ферма „Версол“ – дегустация

12-14ч. Кино за деца  „Крадци на ядки“ – В измисленото селище Оуктън  и прилежащия му градски парк се спотайват дузина гризачи в задружна комуна, превърнали най-голямото дърво в трезор, където да трупат запасите си за зимата. Една зловеща издънка на самоуверената и – да си го кажем – доста стисната катерица Сръдльо, превръща техния склад в горяща топка клони и ги обрича на сигурен глад. Виновникът е отлъчен и изпратен да се скита из опасните улици в компанията на единствения си приятел – не особено разговорлив плъх на име Бъди. Истинските приключения на двамата изгнаници започват в деня, в който се натъкват на огромен магазин за ядки и решават да го оберат до шушка.

14-16ч.  Workshop Изработка на Коледна декорация  с Диана Георгиева с детска дегустация  на соковете „Наберини“,  сурови бонбони от Ванилницата и дребни сладки от пекарна „Бонитас“

15-16ч.   Дегустация на „Деликатесен“ и Каберне от изба „Кономлади“ и коледни сладкиши от Ванилницата

16-18ч.   На кино: „Кутия за храна –  Едно от чудесата на Мумбай е разнасянето на кутии с храна. От 120 години всяка сутрин общност от 5000 разносвачи на кутии осигурява топла, домашно приготвена храна от къщите на домакините до офисите на съпрузите им. Разносвачите са неграмотни и използват сложна система от цветове и символи, за да се ориентират в лабиринта, който представлява Мумбай. Учени от „Харвард” са анализирали тази система и са заключили, че само една на 4 милиона кутии бива доставена на грешен адрес. Това е историята на една такава кутия.

18-19ч.   Дегустация на „Старият месар“,  вино „Марян“, сирене „Забърдо“  и трюфели от Ванилницата

Програма за 14.12.2014 (неделя)

10ч.  Откриване на деня в културен център „Г8“

10:30-11:30ч.   На закуска с пекарна „Бонитас“, биволско мляко и сирене „с. Глава”, домашни сладка, мед, ябълки, филийки с домашна халва от Ванилницата, мурсалски чай с годжи бери от ферма „Версол“ – дегустация

12-13 ч.   Театрално студио „Теди“ представя  „Сънчовци“ – постановка изпълнявана от деца подходяща за деца и възрастни

13-16 ч.  Workshop „Как да отгледаме щастливо дете“ с „Darastemzaedno.com  и Работилничка  „Чо”с детска дегустация  на соковете „Наберини“,  сурови бонбони от Ванилницата и дребни сладки от пекарна „Бонитас“

15-16 ч. Дегустация на „Деликатесен“ и Каберне от изба „Кономлади“ или Мавруд от „Св.Георги“

16-18 ч. На кино: „На един черпак разстояние“ – вкусен и ароматен разказ за млад индиец, който заминава за Париж, за да стане майстор-готвач с три звезди „Мишлен“. Роден над скромния ресторант на дядо си в Мумбай, Хасан Хаджи от най-ранно детство възприема света чрез упойващия мирис на пикантно рибено къри и люта супа от агнешки крачета. Ала когато нещастието прогонва шумното семейство на Хасан от Индия в Люмиер, градче, сгушено във Френските Алпи, фамилията отваря собствен ресторант в близост до старомодно френско заведение. Семейство Хаджи донася в затънтеното градче подправките и уханията на Индия. Това променя живота на ексцентричните местни жители и води до куп забавни случки.

18-19 ч.  Дегустация на „Старият месар“ и вино Мавруд  от изба „Свети Георги“

Къде: ул. „Уилям Гладстоун“ 8, културен център Г8

Вход: 10 лв – 1 възрастен или 15 лв за семейство. Входът е безплатен за деца и тйнейджъри под 16 години.

Срещу заплатената от вас входна такса получавате достъп до уъркшопите за деца и възрастни, вход за театър, безплатна дегустация на продукти в определените за това часове. Входната такса не включва вход за кино (6 лв) и консумация на бар към клуб Г8.