Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Домашни гранола барчета
Днес се черпим със сурови гранола барчета
Внимание. Пристрастяването е сигурно.
Ако изпробвате тази рецепта, гранола ще стане новото ви хоби.
Аз Приготвям сурова гранола, за да запазим максимално полезните качества на меда и ядките. Но, ако предпочитате, можете и да я изпечете.
Ето как става
Продукти
* 2 чаши сурови ядки и семена (кашу, бадеми, лешници, орехи, ленено семе, сусам, слънчоглед)
* 2 чаши овесени ядки
* 2-3 лъжици тахан (аз използвах мед с тахан от шамфъстък)
* 2-3 лъжици мед
* 1/2-1 чаша кокосово масло (колкото поеме)
Приготвяне
започваме, като запечем на тиган съвсем малко ядките, за да са по-ароматни. Смиламе ги в робот или както го правите обичайно. Ако овесените ядки не са фини, смиламе и тях малко.
В купа смесваме ядките, разтопеното кокосово масло, тахана и меда. На този етап можете да добавите и други вкусотии – сушени плодове, парченца шоколад, каквото ви поблазни.
Разпределяме лепкавата смес върху хартия за печене в тава и прибираме в хладилника за няколко часа. След това режем и се наслаждаваме. Удобно е да си вземете и за неделната разходка.
И да не забравите да споделите как се е получила вашата гранола.