Домашно приготвени бонбони „Рафаело“

Необхдими продукти:

150 гр. сурови бадеми + 20 бадема накиснати и обелени (за сърцевината)
60 гл кокосови стърготини+20 гр за овалване на бонбоните
3 с.л овесни трици
3 с.л. захаросан мед
3 с.л. сок от лимон+ситно настъргана и част от кората
2 бр ванилии
3 с.л кокосово масло разтопено на водна баня
1 с.л краве масло
Смиламе бадемите ситно в блендер. Прибавяме всички други съставки и оставяме сместа да стегне няколко часа в хладилник.
След като се е охладило „тестото“ оформяме топчета, големи колкото малък орех. В сърцевината на всяка бонбона слагаме бадем, след което овалваме в кокосови стърготини.

Рецептата е на Жана Христова от ‎Конкурс “ Любимата здравословна рецепта на моето семейство“ (Варна)