Есенна торта с тиква и ябълки

Продукти за торта с диаметър 20 см.:

1 пакет бисквити с масло Роден край
прясно мляко за напояване

2 големи парчета белена, настъргана тиква
2 белени, настъргани ябълки, сорт Златна превъзходна
50 г масло
1/2 ч.ч. кафява захар Демерара
кората от един портокал
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. джинджифил на прах
1/2 ч.л. индийско орехче
1 ч.л. Ром
шепа накълцани орехи
шепа червени боровинки

продукти за крема:

400 г заквасена сметана
175 г крема сирене Филаделфия Light
2 с.л. пудра захар
2 ванилии
1/4 ч.л. кора от портокал

продукти за поръсване:

5-6 бр. бисквити
1/2 ч.л. натурално какао
1/2 ч.л. канела

Сложете настърганите тиква и ябълки в тенджера с маслото. Добавете половин чаена чаша кафява захар и 1 ч.ч. вода и ги кипнете на котлона. Оставете ги да поврат, докато водата се изпари напълно. Отстранете от котлона. Сложете портокаловата кора, подправките, накълцаните орехи, боровинките и рома. Разбъркайте добре и охладете сместа напълно.
В купа смесете заквасената сметана, крема сиренето и пудрата захар и добавете ванилиите и портокаловата кора.
Сглобяване на тортата:
Сложете ринга върху поднос. Намажете малка част от крема на дъното. Подредете, напоени в мляко, бисквити.
Отгоре разпредете 1/2 от плънката от тиква и ябълка.
Намажете с втори пласт крем.
Отново сложете ред напоени бисквити, разпределете втората част от плънката и завършете с крем. Охладете тортата за минимум един час. Прокарайте нож по ръба и отстранете ринга. Поръсете със смлени бисквити с какао и канела. Охладете добре и поднесете.
Да ви е сладко!