Запечена паста със сирене

Продукти:

300 г паста Фузили
250 г спанак
150 г шунка
130 г консервирана царевица
150 г грах от буркан
140 г настъргано сирене Моцарела или Българско
3 яйца
185 мл готварска сметана

Приготвяне:
• Спанакът се изстисква добре.
• Шунката се нарязва на ивици или на кубчета.
• Фурната се загрява на 180 С.
• Четири огнеупорни форми (375 мл вместимост всяка) се нареждат върху 2 тави.
• Сварява се пастата според инструкциите на опаковката.
• Отцежда се добре.
• В голяма купа се разбъркват пастата, спанакът, грахта, царевицата, шунката и 80 г от сиренето.
• Отделно в друга купа с тел за яйца се разбиват яйцата и сметаната.
• Изсипват се при пастата.
• Всичко се разбърква 2-3 пъти, колкото да се омеси.
• Сместа се разпределя по формите.
• Отгоре се поръсва с останалото сирене.
• Пастата се запича 20 минути или до златист цвят.
• Запечена паста със сирене се поднася гореща.

Източник: http://www.gotvetesmen.com