За ползата от червеното вино

Виното е било винаги е било не само вкусно за небцето, но и важно за човешкия организъм. Учените са установили, че червеното вино произлиза от 5400 години преди новата ера.
Ето и десет причини поради който да се консумира умерено червено вино.
1. Подобрява съня
Последните проучвания показват, че червеното вино, особено“Кабарне совиньон“, „Киант“ и „Мерло“ съдържатт мелатонин. Меалтонина регулира човешките органи, ако се изпие една чаша червено вино, това може да помогне на човек да заспи по лесно. Мелатонинът е анти оксидант, което значи, че спомага за предпазване от заболяване от рак, и забавя стареенето.
2. Дълголетие
Червеното вино съдържа вещества, наречени полифеноли, който спомагат за по голямо дълголетие на организма.
3. Подобрява мозъчното здраве
Съдържащото се във виното органично съединение, ресвератрол предпазва от болеста на Алцхаймер и деменция.
4. Подобрява сърдечно здраве
Червеното вино е доказано, че намалява риска от сърдечни заболявания и заболявания на сърдечно съдовата система,благодарение на веществото ресвератрол и другите анти-оксиданти, които съдържа.
5. Намалява риска от рак на белия дроб
Изследвания проведени в университета Сантяго де Копостела в испания, установяват, че пиенето на една чаша червено вино на ден намалява риска от рак на белите дробове с 13%.
6. Намалява риска от рак на простатата
Четири чаши червено вино на седмица, намаляват с 50% общия риск от рак на простатата при мъжете и намалява с 60% от риска да заболеете с някоя от най-агресивните форми на рак на простата.
7.Намалява риска от рак на гърдата
Смята се, че умерената консумация на червено вино намалява риска от заболяване от рак на гърдата. Все пак, трябва дасе има в предвид, че пиенето на повече от 1-2 алкохолни напитки на ден повишава риска от рак на гърдата при жените, така че умереноста е ключът.
8. Намалява заболяването от настинка
Изследователи в Испанияса установили, че хората, който пият по 2 чаши червено вино на ден имат 44% по малко настинки от тези, които не са пили.
9. Намалява риска от получването на възпаления
Доказано е, че ресвератрола има противовъзпалителни свойства, което помага за общото физическо здраве, тъй като мого от заболяванията се дължат на възпаления.

10. Намаляване на лошия холестерол
Намалява нивото на „лошия“ холестерол и повишава нивото на „добрия“, като по този начин се превръща в един от най-добрите защитници срещу инфаркт и инсулт.Изследвания сочат, че хора които пият по 300 мл. вино в продължение на 4 седмици увеличават с 16% нивото на „добрия“ холестерол и намаляват с 15% наличието на фиброген.

Източник: poneshto.com

Може да изберете от селекцията качествени вина на Моята Ферма от малки бутикови производители ТУК