Как да съхраним телешкото месо?

Важно е да изберете еднотипни мръвки, ако ще готвите всички заедно във фурна или в тенджера. Това не важи за скарата, където всяко парче получава отделно внимание.

Парчета телешко месо или кайма може да съхраните за един-два дни в хладилник, без да се развалят. Парчетата месо и филе издържат на охлаждане за два до три дни. Сготвено или вакумно пакетирано, телешко може да се държи охладено до три-четири дни. Парчета и пържоли от говеждо и телешко месо, могат да се замразят за осем до десет месеца.

Топлинно обработено месо може да се замрази в стандартен фризер за четири-пет седмици.

Идеи за използване на телешкото месо

Най-здравословният начин да приготвите телешкото месо е да го изпечете, сварите или да го задушите.

Печено:

  • във фолио на фурна
  • на скара
  • на шиш
  • в тава

Варено:

  • задушено в малко масло и вода
  • варено на пара в специална тенджера
  • варено по-стандартна технология