Каша от коприва с яйца и орехи

Необходими продукти за 4 порции

  • 1 кг коприва
  • 1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
  • 125 г масло
  • 60 г брашно
  • 100 г орехови ядки, едро смлени
  • 4 яйца
  • 1 ч. л. сол

Начин на приготвяне

1. Копривата се измива добре и се попарва за 3-5 мин. във вряща подсолена вода. Изцежда се и се нарязва.

2. Маслото се разтопява и в него се запържва лукът, прибавя се брашното, копривата и се залива с гореща вода (около 800 мл). Бърка се докато се получи умерено гъста каша. Слагат се орехите и кашата се оставя да поври 5 минути. Подправя се на вкус с лимонов сок и пипер.

3. Готовата каша се изсипва в тава, отгоре се чукват яйцата и се слагат във фурната да се забулят.

Източник: www.menumag.bg