Контра-филе с гъби

[fbsharelike]

 

3 порции

 

 

 

 

 

Продукти:

500 гр. контрафиле /нарязано на 6 филета/

3 средни глави лук нарязан на кръгчета

300 гр. гъби печурки

3-4 суп. лъж. заквасена сметана

Бучка масло за запържване

Сол, черен пипер, магданоз 6-7 стръкчета

 

Приготвяне:

Филето се нарязва, начуква леко и с бучка масло се слага в тиган да се задуши за по 2 -3 мин. от всяка страна. Поставя се в йенска купа и се затваря.

В същия тиган се слага нарязаният лук на кръгчета /полумесеци/, след като стане прозрачен се добавят гъбите на филийки. Тиганът се намалява и се похлупва с капак, за да се задушат за 5 мин. Посоляват се и се прибавя черен пипер.

Когато са почти готови, се прибавят пържолите в тигана, изсипва се сметаната, размита с 1 лъж. вода и се поръсва нарязания магданоз. Ако е необходимо се овкусява с още малко сол и пипер.

kontra file s gubi