Крамбъл с праскови и банани

?Крамбъл с праскови и банани?

Аууу, бях забравила колко го обичам този десерт и добре че! Има опасност от прекаляване.
Перфектен е сам по себе си – сочни летни праскови, покрити с хрупкава коричка, подобна на бисквитка.
⏳Време за приготвяне: 30 минути
* 4-5 зрели праскови
* 200 г кафява захар (или друг подсладител)
* 200 г масло (на стайна температура)
* 200 г брашно
?‍?Приготвяне:
1️⃣Плодовете се нарязват на резени, бъркат се със 100 г захар и се поставят на дъното на тавичка (ако е необходимо, можете да сложите хартия за печене)
2️⃣Тестото се приготвя, като смесим нарязното на бучки масло с брашното и ванилията, до получаване на трохи, накрая се добавя й яйцето.
3️⃣Плодовете се покриват с трохите и сладкишът се пече на 180ºC за 15-20 минути (коричката трябва да стане златиста).
Тези пропорции за 4-5 порции, поднесени със заквасена сметана. Можете да намалите количествата продукти наполовина за по-малък десерт.
Приятна прасковена наслада ?
Опитвали ли сте крамбъл с друг плод, споделете ?