Крехко свинско с ориз и паприкаш

[fbsharelike]

 

За 6 порции

 

 

 

 

 

Продукти:

Около 700 гр. крехко свинско месо /плешка/

200-250 гр. ориз /1 мерителна чаша/

Вода 2 ½ – 3 пъти повече от количеството ориз

Буркан паприкаш

Лук 1 глава

Сол

Черен пипер на зърна

Магданоз

Олио

 

Приготвяне:

Лукът се нарязва и задушава с малко олио, прибавя се нарязаното на парчета месо и задушаването продължава. След като се позапържи се изсипва измитият ориз с малко вода и се оставя да поомекне. Посолява се.

В тава се изсипва месото, лука, оризът и останалата част от водата, добавя се 1 буркан паприкаш, черен пипер на зърна и се слага да се пече.

Когато е почти готово, ястието се наръсва със свеж зелен магданоз, доопича се за още 10 мин. и се изважда да почине.

svinsko s paprikash