Оздравителна пилешка супа

Продукти:

пилешко месо /фенер/ + допълнително месо по желание

2 моркова

2 глави лук

3-4 стръка целина – стебло и листа

1 картоф

1 пащърнак

магданоз /заедно със стеблата/

сол, черен пипер,1 суп. лъж. „Вегета” или друга подобна подправка,  лимон /по желание/

 

Приготвяне:

Пилешкият фенер се слага в тенджера под налягане, прибавя се вода, сол, всички зеленчуци нарязани на ситно и след завирането се изчакват 35-40 мин.

След като се охлади, тенджерата се отваря, изважда се фенера, обезкостява се и месото се връща обратно в тенджерата. Супата е готова. При сервиране се наръсва със свеж магданоз и черен пипер. По желание се добавя лимонов сок.