Паниран карфиол на фурна

[fbsharelike]

 

За около 4 порции

 

 

 

 

 

Продукти:

500-600 гр. карфиол /около половин глава/

За панировката:

250 гр. брашно

1 яйце

1 чаша бира

Сол, подправки мащерка и риган

За соса: кисело мляко 1 кофичка, 4 скил. чесън, сол, 1 с. л. горчица, копър

 

Приготвяне:

Карифиолът се накъсва на розички и се пуска във вряща подсолена вода за около 5 мин. Изцежда се от водата, облива се със студена вода и се оставя да се изцеди.

Подготвя се панировката от брашното, разбитото яйце, сол, мащерка, риган и бира.

Подготвя се голяма тава за фурната, която се застила с хартия за печене.

Розичките карфиол се потапят в панировката и се нареждат върху хартията за печене. Тавата се поставя в предварително загрята фурна за около 15 мин.

Сервира се с чеснов сос.

paniran karfiol