Печено „Пиле за дома“ с чеснов сос

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

пиле – 1 голямо
масло – 2 с.л.
чесън – 1 глава
брашно – 1 с.л.
кетчуп – 250 гр.
мед – 2 с. л.
бяло вино – 120 мл.
лимонов сок – 1 с. л. сол
черен пипер вино – 1 ч.ч.

ПРИГОТВЯНЕ НА ПЕЧЕНО ПИЛЕ С ЧЕСНОВ СОС
Пригответе медено чеснов сос, с който ще мариновате пилето. Разтопете маслото в съд и добавете пресования чесън. Сипете брашното, бъркайте енергично и щом се запържи долейте 120 мл вино. Щом кипне, махнете от котлона и разбъркайте соса с кетчупа, меда и лимоновия сок. Натрийте пилето със сол и черен пипер от вън и от вътре, след което пак вътре и вън хубаво го полейте с чесновия сос. Оставете в покрит съд да престои за 20 минути, след което го прехвърлете в намаслена тава, долейте другото вино в нея и сложете да се пече в предварително загрята умерена фурна до готовност. От време на време поливайте пилето със соса.