Печено пиле на бутилка

Начин на приготвяне
  • 1. Пилето се измива и се подсушава добре с домакинска хартия.
  • 2. Посоляваме, намазваме с червен пипер и маслото навсякъде.
  • 3. Пъхаме пълната с бира стъклена бутилка в пилето откъм трътката, докато се покаже отгоре гърлото на бутилката. Целта на бутилката е да играе ролята на грил, а бирата като заври се излива през цялото време върху пилето.
  • 4. Пилето се слага изправено в тава с малко мазнина отдолу и се пече около 1, 5 ч. на 200* С.
  • 5. По желание в тавата могат да се сложат и нарязани картофи, които се подсоляват и се пекат заедно с пилето. Така ще имаме и гарнитура.
    Да ви е сладко!

Източник: http://kulinarnaavantura.blogspot.bg