Постна баница с праз

Продукти
12 бр. кори
2 стръка праз (160г)
20 мл зехтин
30 мл вода
черен пипер, чубрица, сол
50 г краве масло, разтопено

Приготвяне

Празът се реже на дребно се задушава за кратко в загрятата мазнина
добавя се водата и се задушава още 5-6 минути до почти пълното му омекване и до изпаряване на водата
Овкусява се със сол, черен пипер и щипка чубрица

Можете да го направите и със суров праз, само малко се осолява.Вкусът е почти един и същи!

Корите се слепват по 2 с малко мазнина
Поръсват се с плънката и се навиват най-напред на руло от към дългата страна, а след това се завиват на охлювче

Може да се нареже рулото на малки банички

Поставят се в намазана с мазнина тава и се поливат с разтопено масло
Пекат се на 180 за 25-30 минути до зачервяване

Да Ви е сладко!