Пълнени чушки с ориз и стафиди

Пълнени чушки с ориз и стафиди

На трапезата на Бъдни вечер традиционно присъстват чушки и боб. Ако изберете да не пълните чушки с боб, можете да приготвите тези фантастични ?пълнени чушки с ориз и стафиди?, а бобът да превърнете в салата (виж рецептата).
Необходими продукти: https://bit.ly/31kPvkd
*350 г ориз
*1 кг чушки
*лук, чесън
*100 г стафиди
*4 моркова
*100 мл бяло вино
Приготвяне:
1. Нарязаните на дребно лук, чесън и моркови се задушават в шарлан (чушките са постни, иначе може и с масло). Добавяме ориза, докато стане „стъклен“. Добавяме стафидите и виното и готвим 2-3 минути, като подправяме с лъжичка сол и черен пипер на око.
2. Междувременно почистваме чушките, за да ги подготвим за пълнене.
3. Пълним чушките с ориза, покриваме с вода в тава и печем около час на 180ºC.