[fbsharelike]

 

За 4 порции

ПРОДУКТИ:

600 гр. кайма смесена

1 глава лук

5 яйца

1 филия хляб

Магданоз 1/2 връзка

Сол, черен пипер, кимион, пушен червен пипер

 

ПРИГОТВЯНЕ:

Gnezda s kaimaКаймата се омесва с нарязания лук, 1 яйце, 1 филия накиснат във вода и отцеден хляб, подправките и нарязаният магданоз и се оставя за около час да престои.

Разделя се на 4 топки и всяка от тях се поставя върху хартия за печене, като в средата с юмрук се прави кладенче, където по-късно ще се постави яйцето. Изпича се за около 20 мин. в загрята на 180-200 градуса фурна. Тавата се изважда и във всяко гнездо се поставя по 1 яйце, което се поръсва с пушен червен пипер. Запича се за още 5 мин.

Сервира се със зелена салата и печени или пържени картофи.