Салата „Табуле“ с киноа

Продукти

1 ч.ч. киноа
2 връзки магданоз
1 връзка пресен лук или 1 глава червен
2 домата (може и чери)
сокът на 1 лимон
зехтин
сол

 

Метод на приготвяне

Измийте и сварете киноата във вряща подсолена вода, като съотношението киноа вода е 1:2. Сварява се за около 15-20 минути. Готова е, когато зрънцата се разпукат и станат прозрачни в средата. Оставете я настрана, за да изстине.

Магданозът и перата на лука нарежете на ситно. Доматите обелете и нарежете на малки парченца.
Смесете всички продукти.

Подправете с лимонов сок, зехтин и сол. Разбъркайте салатата и я оставете да престои около 30 минути, за да се овкуси добре. Сервира се охладена.

Да ви е сладко!