Свински език

[fbsharelike]

 

5 порции

 

 

 

 

 

Продукти:

4 бр. свински език /около 900 гр. /

1 стрък целина

1 глава лук,

2 листа дафинов лист

Сол

Магданоз за украса

1 суп. л. брашно за сгъстяване на соса

Черен пипер смлян

 

Приготвяне:

В тенджера под налягане се слагат целите свински езици, нарязаните лук и целина, подправките, вода – колкото да покрие езиците и всичко се вари 2 часа под налягане.

След като се охладят, езиците се нарязват напречно на парчета.

За соса: Течността от варенето /изваждат се дафиновите листа/ се кипва отново, като се пасира с пасатор, за да се получи съвсем гладък сос и се прибавя 1 суп. лъж. брашно за сгъстяване.

Езикът се поднася поръсен с нарязан магданоз и се сервира заедно със соса с черен пипер.

svinski ezik