Солени кифлички с биволско мляко

Рецепта за солени кифлички с биволско мляко

Лесно за приготвяне и вкусно, за моментите, когато ни се хапва нещо мъничко!

 

 

 

 

 

 

Необходими продукти:

300 г брашно + за доизмесване

120 мл. биволско прясно мляко

1 ч.л. суха мая

1 к.л. сол

1 к.л. захар

200 г наденица (2 бр.)

1 бр.  яйце за намазване

слънчогледово семе – за поръсване

тиквено семе – за поръсване

див лук – за поръсване, накълцан

 

Начин на приготвяне:

 

Пресейте брашното в купа. Пригответе сухата мая, захарта и солта, разбъркайте и направете кладенче в средата. Разбъркайте биволското мляко и го изсипете в кладенчето. Замесете гладко тесто, което да не лепне. Оформете топка от тестото и я намазнете. Върнете я обратно в купата. Оставете да втасва за 1 час на топло, покрито с кърпа. Втасалото тесто разточете на тънка, кръгла кора. С остър нож нарежете ленти с дебелина по 3 см. Разрежете наденицата на две половини. След това разполовете половинките на още две. Вземете една лента тестото и я увийте около парче наденица. Подредете увитите парченца в намаслена тава и ги оставете на топло за още 30 минути. Разбийте яйцата с олио, вода, семената и дивия лук. Намажете кифличките със сместа. Сложете ги в загрята на 130 градуса фурна и печете за 30 минути до готовност.

Добър апетит!