Супа от киселец и лапад по овчарски

Продукти:

  • 2 шепи киселец
  • 1 връзка лапад
  • 1 глава кромид лук
  • хлебни трохи от 3 филии стар хляб
  • 40 г краве масло
  • 500 мл вода
  • 500 г разредено кисело мляко
  • магданоз
  • сирене
  • сол

Приготвяне:

• Киселецът и лападът се почистват и се измиват.
• Нарязват се и се оставят да се отцедят.
• Трохите от хляба се изпържват в маслото.
• Към тях се прибавят нарязаните киселец и лапад.
• Заливат се с 500 мл вода и се кипват.
• Добавя се лукът, ситно нарязан.
• Супата от киселец и лапад по овчарски се вари 10 минути, след което се посолява на вкус.
• Застройва се с разредено кисело мляко.
• Прибавят се настъргано на ренде сирене и ситно нарязан магданоз.