Супа от телешка глава

Необходими Продукти:
Телешка Глава – 1 бр (около 1 кг)
Лук – 1 глава
Моркови – 2 бр
Целина – 1 парче
Домати – 6 бр
Дафинов Лист – 1 бр
Яйца – 1 бр.
Кисело Мляко – 1 ч.ч.
Черен Пипер
Сол

Начин на приготвяне
Разсичате телешката глава на 3-4 парчета, заливате ги със студена вода и слагате да се варят. Щом водата заври, посолявате. След 1 час прибавяте лука, морковите, целината и дафиновия лист.

Когато месото започне да се отделя от костите, обирате го и го нарязвате, а бульона прецеждате и отново слагате на огъня. Щом бульонът заври, прибавяте обелените, изчистени от семето и настъргани домати.

След 10-15 минути прибавяте нарязаното месо и оставяте да заври, Застройвате супата с яйце и кисело мляко и поръсвате с черен пипер.

Източник: gotvach.bg