Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Суров чийзкейк с нектарини и хинап
Суров чийзкейк с нектарини и хинап
Оставих го да си почива в хладилника и когато го извадих, оп оп, не съм затворила добре ринга ли, какво стана, ама ми се запремята в ръцете, дъното на формата се повдигна и сладкишът се деконструира така да се каже. Опитах какво точно съсипах и толкова ми допадна вкусът, че спасих едно парче и ви го презентирам. Интересното в него е, че в крема има и хинап, а за ползите от него ще споделя допълнително.
Ето и рецептата
За блата
* 1 пакет бисквити
* 150 г разтопено масло
За чийза
* 1/2 бурканче крема сирене
* 300 г заквасена сметана
* мед (2-3 лъжици)
За сладкото
* 3 нектарини
* 100 г хинап (без костилките)
* 4-5 лъжици ленено семе
Кошница с продукти: https://bit.ly/3EY7jkH
Приготвяне:
Започваме с блата. Смиламе бисквитите и ги смесваме с маслото, разстиламе в форма за торта с падащо дъно или друг подходящ съд и прибираме в хладилника за около час.
Продуктите за чийз частта се смесват и се нанасят върху бисквитения блат. Отново охлаждаме.
За суровото сладко пасираме нектарини и хинап и добавяме ленено семе (може и чия) за плътност. Изсипваме най-отгоре и отново охлаждаме.
Приготвянето на този #чийзкейк #безпечене е много лесно, а резултатът направо ме изненада с нежния си вкус. Толкова е лек, че прекаляването с количество е възможно. Е, няма нищо фатално в един обърнат неделен десерт.