Цигара бюрек

Цигара бюрек

Скоро попаднах на тази рецепта и така ми се дояде… А и приех за предизвикателството написаното, че ако не са пържени, тези пурички/банички няма да станат хрупкави и едва ли не не си заслужава да се пекат. Да ви кажа, дори да бях преглътнала пърженето само по себе си, то висенето над котлона съвсем ме отказа. Аз обичам по-набързо. Или просто нямам избор ?
Рецептата е кратка?
⏳Време за приготвяне: 25 минути
* 1/2 пакет кори (ако използвате целия, удвоете долните продукти)
* 100 г сирене
* 50 г кашкавал
* 1 кренвирш
* 50-70 масло
?‍?Приготвяне:
1️⃣Нарязах корите наполовина и след това – на триъгълници. Фурната загрява, а маслото се топи.
2️⃣Смесих сиренето с настъргания кашкавал и подправих с малко чубрица. Кренвиршът нарязах на ленти.
3️⃣ Намокрям всеки триъгълник, след това в широкия край слагам от сиренето или парче кренвирш, загъвам крайчетата навътре и навивам пуричка. Готовите пурички потопих хубаво в разтопеното масло, с което максимално да доближа ефекта на пърженето, Пекох 15 минути на 200ºC.
Предизвикателството-преодоляно, станаха хрупкави и много готини. Станаха и не останаха. Както винаги. Утре ще направя и с картофи и сирене…
Бъдете здрави и се почерпете с тази рецепта ?