Честит Свети Валентин и Трифон Зарезан!

Свети Трифон и Свети Валентин – символи на празника на виното и любовта. Свети Трифон излекувал душвната болест на дъщерята на императора, а Свети Валентин сляпата дъщеря на пазача на затвора. Свети Трифон бил роден в лозарски район на Мала Азия, а Свети Валентин използвал виното, за да подобрява вкуса на горчивите цярове.

Независимо кой празник ще празнувате с половинката си или с приятели, подсладате сетивата, като съчетаете правилните видове шоколад и вино.

??Млечният шоколад + мерло. Неговият вкус се комбинира добре с гладкия характер и компонентите на какаовото масло в млечния шоколад и шоколадовия мус.

??❤️ Тъмен шоколад + Сира. Тази приятна комбинация работи, защото наситеното вино Сира допълва вкусовите качества на богатия тъмен шоколад.

?? Бял шоколад + вино розе. Кремообразността на белия шоколад позволява на флоралните и цитрусови нотки на виното да се появяват.

??♥️Шоколад с фъстъчено масло + каберне совиньон. Ако любимото ти шоколадово лакомство е шоколадът с фъстъчено масло, тогава виното за теб е каберне совиньон.

Приятно изкарване и наздраве на всички!