Кисели краставички

Кисели краставички

Зимнината не може без буркан от кисели краставички! Опитайте тази класическа рецепта!

 

 

 

 

 

 

Необходими продукти:

корнишони – приблизително 2 кг

оцет – 18 с.л.

сол – 3 с.л. равни

аспирин – 3 бр.

бахар – 2 – 3 зърна

черен пипер – 2 – 3 зърна

захар 2 с.л.

копър

 

Начин на приготвяне:

Измийте краставичките добре. Поставете всички продукти в буркана. Щом наредите и краставичките, долейте буркана с гореща вода. Затворете буркана и го разклатете няколко пъти, за да се омесят съставките. Завийте буркана с парче вълнен плат или шал и оставете да престои така 24 часа. Щом изтече времето, краставичките са готови!