Крехко телешко със сини сливи

Пловдив е считан за кулинарната столица на България. Тук от векове живеят различни етноси и всеки е оставил своя кулинарен отпечатък. Пловдивската кухня съчетава вкусове от цял свят, затова е уникална.
Ще ви представим типично за Пловдив ястие и особено за любителите на сладко – соления вкус.
Телешко месо със сини сливи
За да стане вкусно това ястие, задължително е сливите да са сушени, а месото да е прясно и да се готви дълго време.
Необходими продукти:
600 гр. телешки шол
3 глави лук
200 гр. сушени сини сливи
20 гр. брашно
15 гр. доматено пюре
мазнина за запържване
30 гр. захар
сол на вкус
1 ч.л. червен пипер
Месото се нарязва и запържва в мазнината. След като се извади се слага нарязан на дребно лука. Запържва се, посолява се, добавя се брашното и се пържи до златисто. След това се добавят червения пипер, доматеното пюре и се връща месото обратно. Налива се хладка вода и се вари до омекване. Добавят се сините сливи, захарта, пръчиците канела. Вари се на умерен огън до готовност на сливите и месото, да остане на мазнина.
Сипете си чаша червено вино и да ви е сладко!