паеля със заешко месо

Паеля със заешко месо

Ястие от сърцето на Италия

Необходими продукти:

1 заешко месо в собствен сос

230 г ориз

50г зелен грах

300г зелен фасул

1 домат, обелен и нарязан на ситно

1 лимон на резени

50мл бяло вино

1ч.л. червен пипер

1 стрък розмарин

1 щипка шафран

3с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Заешкото месо в собствен сос е обезкостено и е без подправки, което спестява доста време. Самото месо се запържва в зехтин, докато се зачерви, поръсва се със сол и черен пипер на вкус. След това се добавя виното и се оставя да се задуши за кратко. След като се задуши се прибавят грахът, зеленият фасул и доматът, като ги поръсваме с червения пипер и ги разбъркваме около 1 минута. В 1 с.л. връща вода за минута се накисва шафранът. След това с 500 мл гореща вода се залива и се ооставя да ври около 10 мин. След като шафранът е сварен се добавя оризът за около 15 мин. Клончето розмарин се добавя, за да добави към ястието специфичния си аромат и се отстранява след около 5 мин. Когато съставките на ястието поемат достатъчно вода, ястието може да се сервира, украсено с няколко резенчета лимон.

Може да съчетаете Паелята със заек с хубаво бяло вино по Ваш избор.

✔️ Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате първи - нови вкусни рецепти, отстъпки за нашата чиста храна и друга полезна информация.