Пататник с чипровски кори, бейби спанак и сирене

Неповторимият вкус на Родопите, комбиниран с домашно изпечени кори от Северозапада
Необходими продукти:
1 пакет чипровски кори
5 картофа
500 г бейби спанак
2 яйца
200 г краве сирене
100 г краве кашкавал
4 лъжици олио
1 щипка хималайска сол
1 щипка сода
Начин на приготвяне:
Подготовката за това любимо родопско ястие е натопяването на чипровските кори. Поставят се в кръгла тава с леко хладка вода и поръсваме с една щипка сода.
Първо нарязваме картофите на дребни кубчета и ги слагаме да се варят. Спанакът се задушава в масло и се оставя да изстине. След като картофите са се сварили, добавяме към тях разбитите яйца и натрошеното сирене. Готовата плънка се овкусява по Ваш вкус. Тавичката се намазва олио и се поставя две от чипровските кори, поставяме малко от картофената плънка. Върху нея поставяме още две кори и поставяме олио или масло по Ваш избор. Поставяме суровият пататник да се пече на предварително загрята фурна на 170 градуса. След като се запече настъргваме кашкавала и го запичаме до златист загар.
Може да съчетаете родопския пататник с айрян или друга напитка по Ваш избор.