Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Пловдивски бумбар

Пловдивски бумбар
Необходими продукти:
2 кг свински сърца
2 кг свински бял дроб
300 г осмянка (месо от корема на прасето)
1 кг ориз
5-6 глави ситно нарязан праз
джоджен, черен пипер, сол
3 кг свински черва
Начин на приготвяне
Смелете с машинка за месо сърцата, белия дроб и осмянката. Прибавете и останалите продукти и омесете добре. С тази смес напълнете червата (които са добре измити), като внимавате да не са много претъпкани. Завържете ги добре и от двата края и ги надупчете на няколко места. Варете 45 минути. Преди консумация ги сцепете леко. В цепката сложете малко масло и ги запечете.
Стара рецепта право от Пловдив! Добър апетит на ценителите!