Пловдивски катми

Пловдивските катми са традиционно ястие, което можеш да приготвиш и сам, стига да имаш правилните пропорции. Те си подхождат с най-разнообразни плънки: класически със сирене и кашкавал, месни с пиле или шунка, или сладки с мед или шоколад.
Необходими продукти:
700 г брашно
1/2 кубче прясна мая
3 яйца
1 чаша вода
1 щипка сол
1 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
Пригответе тесто с консистенция по-гъста от боза и го оставете да втаса на топло за половин час. В нагорещен тиган сложете мазнина и сипвайте с черпак от сместа. Приготвяйте катмите на умерен огън, за да не изгорят. Когато по повърхността започнат да се образуват мехурчета или дупчици, обърнете катмата и печете и от другата страна до готовност. Сервирайте катмите една върху друга в чиния, като ги намазвате поотделно с масло.