Corn-Herb-Butter-r_s

Ароматна царевица с масло и подправки във фолио

В България най-често приготвяме царевицата варена или печена на грил или на жар. И големи и малки я обожават.

И понеже е толкова любима, бихме искали да ви предложим още един много лесен начин за приготвянето й, който ще ви спести време и ще заплени всички.

 

 

 

 

 

 

Необходими Продукти

  • 6-8 царевици за варене
  • масло ~ 100 гр на стайна температура
  • ситно нарязани пресни подправки – въпрос на вкус е, може да изберете между пресен магданоз, кориандър, риган и др.
  • сол ~ 2 ч. л. (или на вкус)
  • пармезан (може и да го пропуснете, но става чудно с него)
  • може да добавите черен пипер на вкус.
  • по желание може да добавите 1 скилидка чесън, счукана и предварително смесена с маслото. Става разкошно.

Начин на приготвяне

  • Измийте много внимателно пресните подправки и ги нарежете на ситно.
  • Почистете добре царевицата от листата и „косите“ и после я измийте. Подсушете, за да може да полепне маслото.
  • Намажете масло (~1 с.л.) върху всяка царевица и поръсете с настъргания пармезан и наситнените подправки.
  • Поставете царевицата в парче фолио и я завийте добре.
  • Поставете увитите във фолио царевици в тава, застлана с домакинска хартия.
  • Печете в загряна на 220 градуса фурна за около 20-25 минути. (Може да изпечете увитите във фолио царевици и на скара.)

Ако вашите деца са от типа „не го искам ТОВА зеленото“, може да сложите стрък подправка във фолиото и просто да я отстраните преди сервирането.

Добър апетит!