Натурално бяло пшеничено брашно

Брашната, смляни на каменна мелница от Екосем БГ ООД

Много хора не знаят какви са предимствата на това да смелиш брашно на каменна мелница. Предците ни са смилали зърно хилядолетия наред между два камъка (ромел). Това е най-стария, най-бавния и най-добрия начин за превръщането на зърното в плътно и кремаво на цвят прахообразно вещество, което наричаме брашно.
Днес, няколко века след като е открита валцовата мелница, връзката между човека и природата отново се засилва и все по-често се обръщаме към практиките на нашите деди.
При смилането на зърното на каменната мелница в с.Стамболово то влиза в контакт само с естествени материали – камъните, които са изградени от същите елементи, от които е и почвата. В този процес зърното влиза още веднъж в контакт с веществата и минералите, от които се е хранило, за да порасне.