Домашно корни

Домашно корни

Продукти:
100 гр финни овесени ядки
80 гр сурови тиквени семки
80 гр сурови слънчогледови семки
80 гр сусам
80 гр ленено семе
Половин ч.чаша сушени боровинки и годжи бери, измити и накиснати в бейлис или вода ) за 30 мин
4/5 обелени натурални фурми (смачкани) + 4 супени л. мед (натурален)

Поотделно и на сух тиган се запича всяка съставка за по 5 минутки максимум (без плодовете:-), като се разбърква с дървена шпатула енергично. Всичко се исипва обратно в тигана за 1 минута и се разбърква.
Все още топли се смесват в купа. Добавят се плодовете и медът и се обърква добре.
Застила се поднос или тава с хартия за печене и се исипва сместа. Заглажда се добре и се оформя . Отгоре се покрива с хартия за печене. С дървена дъска се притиска добре, за да стане спойката.
Съхранява се в хладилник, за да стегне добре.
Може да се нареже след 2 часа.

 

Рецепта на Жана Христова от ‎Конкурс “ Любимата здравословна рецепта на моето семейство“