Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Защо да киснем ядки, бобови и зърнени храни ?


Краткият отговор има две части:
за да ги усвояваме по-добре 
за да не затрудняват храносмилането ни


Ядките, бобовите и зърнените храни съдържат две вещества – ензимни инхибитори (силни защитници на семената в почвата от процесите на гниене) и фитилова киселина (помага за снабдяването на семената с важни хранителни вещества). В тези си роли те не са необходими на нашето тяло, като включително пречат на усвояването на храната от организма ни, а могат да доведат до неприятни храносмилателни проблеми и дискомфорт.








Това накисване е особено важно за захранвани бебета и малки деца, които все още са с несъвършена храносмилателна система.


Тези периоди служат само за ориентир. Ако не ви стигне времето и накиснете за по-малко, не се притеснявайте – пак е нещо.