Картофи и моркови, печени с чесново масло и салвия

Време за приготвяне: 50 минути

Продукти
* 1 кг картофи
* 5-6 по-големи моркова
* 80 г масло
* 1 стрък пресен чесън
* няколко листа пресна салвия

Приготвяне:

Започваме, като включим фурната да загрява на 200º. Маслото трябва да е меко.

Приготвяме чесново масло, като го пасираме с бялата част на един стрък пресен чесън, листата от салвия и сол.

Белим картофите и морковите и ги режем на шайби. Нареждаме ги в йенска тава или друга по избор и объркваме всичко с чесновото масло. Можете да го направите с ръка (с ръкавица) за най-голяма ефективност.

Печем с капак (или фолио) 30-тина минути в загрята фурна. Ако фурната ви не е загряла добре, увеличете времето за печене.
Лесно

Изключителен аромат

Ако искате да научите рецептата за спаначен чипс или печено пюре от карфиол и земна ябълка, коментирайте под тази публикация и бързо бързо ще я споделим.

И не забравяйте да използвате промо код MFSK04 за всичките си поръчки.