Картофи и патладжани

[fbsharelike]

Автор: Милена Петкова
Дата: 8.8.2013 г.

Процедури:

Картофите (купи ТУК или ТУК) са предварително сварени и нарязани на шайби; патладжаните (купи ТУК) ги запичам цели във фоли и после също нарязвам на парчета; в тавичка с малко зехтин смесвам картофите и патладжаните и ги овкусявам с малко хималайска сол, къри и черен пипер. Върху тях нарязвам един голям червен домат (потърси ТУК) на тънки шайби. Заливка: копър (купи ТУК), магданоз (купи ТУК) и босилек (купи ТУК) с няколко скилидки чесън (купи ТУК) и зехтин наситнявам в блендера. Разбивам 2 яйца, добавям „пестото“ и извара (купи ТУК). Заливам с тази смес продуктите в тавата и разпръсквам допълнително отгоре малко козе сирене. Пека във фурната на 200 градуса около 20 минути.