Контра-филе с гъби
[fbsharelike]
3 порции
Продукти:
500 гр. контрафиле /нарязано на 6 филета/
3 средни глави лук нарязан на кръгчета
300 гр. гъби печурки
3-4 суп. лъж. заквасена сметана
Бучка масло за запържване
Сол, черен пипер, магданоз 6-7 стръкчета
Приготвяне:
Филето се нарязва, начуква леко и с бучка масло се слага в тиган да се задуши за по 2 -3 мин. от всяка страна. Поставя се в йенска купа и се затваря.
В същия тиган се слага нарязаният лук на кръгчета /полумесеци/, след като стане прозрачен се добавят гъбите на филийки. Тиганът се намалява и се похлупва с капак, за да се задушат за 5 мин. Посоляват се и се прибавя черен пипер.
Когато са почти готови, се прибавят пържолите в тигана, изсипва се сметаната, размита с 1 лъж. вода и се поръсва нарязания магданоз. Ако е необходимо се овкусява с още малко сол и пипер.